Production overview "layer" IMPLEMENTED

Suggestions about the gameplay, the controls, buttons and so on.

Moderator: Endru1241

Post Reply
Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Wed Jun 27, 2018 6:24 pm

Problem: most of time i have to click tru TCs and chekck what they are producing because (espec. in multip. games) i forgot what was my strategy of productions.

Idea: making a button that i press, all TCs and factories will have a bubble on them showing the current and next production (if differ), maybe the turnsleft too maybe with dots or something.

Idea2: same appearance, but activates not on a button press but all time you click on a factory it will show the bubble on all factories for 1 sec or so.

(there was aa similar topic "Global production menu", but that is totally new "window".)


what do u think? or u have better idea?

User avatar
makazuwr32
Posts: 4405
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:29 am
Location: Moscow, Russia

Re: Production overview "layer"

Post by makazuwr32 » Wed Jun 27, 2018 6:45 pm

hm. need to see ingame how this must look. i personally can't decide which is better.
makazuwr32 wrote:
Mon Sep 16, 2019 7:54 am
Please when you ask to change something argument why do you want that change. ...
Put some numbers, compare to what other races have and so on. Some real info why it must be done.
© by Makazuwr32™.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jun 27, 2018 7:39 pm

mybe we could draw a sketch how it should look.

User avatar
godOfKings
Posts: 2123
Joined: Fri Sep 22, 2017 4:50 pm

Re: Production overview "layer"

Post by godOfKings » Wed Jun 27, 2018 9:42 pm

In 1st idea May b the production box is shown on a caption bubble that appears above the factories wen the button is pressed, I think it is good idea, it will look kind of like how a pointer is indicated in Google map, but larger to include the production box
There is no place for false kings here, only those who proves themselves to b the true kings of legend, or serves under me

For I watch over this world looking for those worthy to become kings, and on the way get rid of the fakes and rule over the fools

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Thu Jun 28, 2018 1:34 am

ok, can u make a image sample so we see how to make it look like?

User avatar
COOLguy
Posts: 4005
Joined: Sat Jul 12, 2014 2:58 am
Location: Nenuial, Arnor

Re: Production overview "layer"

Post by COOLguy » Thu Jun 28, 2018 2:52 am

idea 2 would get annoying. I only want to see it sometimes, not every time I tap
Thanks!
Josh

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jul 18, 2018 9:02 pm

my idea for appearance
Attachments
callout_64.png
callout_64.png (4.04 KiB) Viewed 1813 times
callout_32.png
callout_32.png (1.56 KiB) Viewed 1813 times
prod_sample.png
prod_sample.png (106.51 KiB) Viewed 1813 times

User avatar
LordOfAles
Posts: 3659
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer"

Post by LordOfAles » Wed Jul 18, 2018 9:10 pm

So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.
The Crusade never ends...

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jul 18, 2018 9:20 pm

LordOfAles wrote:
Wed Jul 18, 2018 9:10 pm
So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.
i think the button version will work better.

User avatar
Gral.Sturnn
Posts: 1128
Joined: Tue Feb 13, 2018 11:29 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Gral.Sturnn » Wed Jul 18, 2018 10:19 pm

A single button to overview everything sounds just like perfect
~Gral.Sturnn

User avatar
LordOfAles
Posts: 3659
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer"

Post by LordOfAles » Wed Jul 18, 2018 10:54 pm

If button then this would be perfect.
The Crusade never ends...

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Thu Jul 19, 2018 11:32 pm

the first version is uos 20.

please tell me flaws u have found
i know these problems:
- wrong layer: can overlap other unit
- multi tile images look bad (like in mapeditor button)

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 5:49 am

I made a change:
the bubbles are shown only if you have a factory building selected.

so at this point we have:
- a button to turn on/off bubbles on factories if a factory selected
- a setting in settings to make the button default state (on/off)
- if the feature is ON, AND you have at least one factory selected than you will see the productions of all of your factories in these bubbles.


what do u think?

also QUESTION: should this feature be ON by default in settings?

uos 20

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 7:47 am

also i would like to put in an indication on the bubble that shows the turns left.
any suggestions?

ideas
- putting tiny number on it
- putting dots showing turnsleft value

User avatar
LordOfAles
Posts: 3659
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by LordOfAles » Sun Jul 22, 2018 9:15 am

I don't think that is really neccessary. Those 3 dots in left corner are enough for me.
The Crusade never ends...

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 3:26 pm

LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 7:14 pm

ok i made a numbering, how is it?


uos 20
Attachments
numbering.jpg
numbering.jpg (45.08 KiB) Viewed 1750 times

User avatar
Gral.Sturnn
Posts: 1128
Joined: Tue Feb 13, 2018 11:29 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Gral.Sturnn » Sun Jul 22, 2018 8:44 pm

Very good!!!
~Gral.Sturnn

User avatar
LordOfAles
Posts: 3659
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by LordOfAles » Sun Jul 22, 2018 9:06 pm

Stratego (dev) wrote:
Sun Jul 22, 2018 3:26 pm
LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?
I misunderstood. I thought you were talking about turns left for gem rewards.
The Crusade never ends...

tamtam12345
Posts: 589
Joined: Wed Mar 30, 2016 8:41 am

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by tamtam12345 » Mon Jul 23, 2018 6:41 am

I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Mon Jul 23, 2018 7:34 am

tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
no
tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .
how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"

tamtam12345
Posts: 589
Joined: Wed Mar 30, 2016 8:41 am

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by tamtam12345 » Mon Jul 23, 2018 9:50 am

Stratego (dev) wrote:
Mon Jul 23, 2018 7:34 am

how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"
Random Game ->open a new game with three humans.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9564
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Mon Jul 23, 2018 8:58 pm

you mean HOTSEAT game than, dont u?

Post Reply

Return to “Gameplay & UI”