Production overview "layer" IMPLEMENTED

Suggestions about the gameplay, the controls, buttons and so on.
Post Reply
Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Wed Jun 27, 2018 6:24 pm

Problem: most of time i have to click tru TCs and chekck what they are producing because (espec. in multip. games) i forgot what was my strategy of productions.

Idea: making a button that i press, all TCs and factories will have a bubble on them showing the current and next production (if differ), maybe the turnsleft too maybe with dots or something.

Idea2: same appearance, but activates not on a button press but all time you click on a factory it will show the bubble on all factories for 1 sec or so.

(there was aa similar topic "Global production menu", but that is totally new "window".)


what do u think? or u have better idea?

User avatar
makazuwr32
Posts: 3969
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:29 am
Location: Moscow, Russia

Re: Production overview "layer"

Post by makazuwr32 » Wed Jun 27, 2018 6:45 pm

hm. need to see ingame how this must look. i personally can't decide which is better.
Specifically for not so genious persons
makazuwr32 wrote:
Fri Dec 07, 2018 9:24 am
IT IS ALWAYS EASIER TO CORRECT EXISTING THINGS THAN TO MAKE SOMETHING NEW FROM SCRAP. © by Makazuwr32™.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jun 27, 2018 7:39 pm

mybe we could draw a sketch how it should look.

User avatar
godOfKings
Posts: 2059
Joined: Fri Sep 22, 2017 4:50 pm

Re: Production overview "layer"

Post by godOfKings » Wed Jun 27, 2018 9:42 pm

In 1st idea May b the production box is shown on a caption bubble that appears above the factories wen the button is pressed, I think it is good idea, it will look kind of like how a pointer is indicated in Google map, but larger to include the production box
There is no place for false kings here, only those who proves themselves to b the true kings of legend, or serves under me

For I watch over this world looking for those worthy to become kings, and on the way get rid of the fakes and rule over the fools

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Thu Jun 28, 2018 1:34 am

ok, can u make a image sample so we see how to make it look like?

User avatar
COOLguy
Posts: 4006
Joined: Sat Jul 12, 2014 2:58 am
Location: Nenuial, Arnor

Re: Production overview "layer"

Post by COOLguy » Thu Jun 28, 2018 2:52 am

idea 2 would get annoying. I only want to see it sometimes, not every time I tap
Thanks!
Josh

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jul 18, 2018 9:02 pm

my idea for appearance
Attachments
callout_64.png
callout_64.png (4.04 KiB) Viewed 1407 times
callout_32.png
callout_32.png (1.56 KiB) Viewed 1407 times
prod_sample.png
prod_sample.png (106.51 KiB) Viewed 1407 times

User avatar
LordOfAles
Posts: 3496
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer"

Post by LordOfAles » Wed Jul 18, 2018 9:10 pm

So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.
Fear not death, for it is a path we all must take. May the Emperor guide you to the right way.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Wed Jul 18, 2018 9:20 pm

LordOfAles wrote:
Wed Jul 18, 2018 9:10 pm
So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.
i think the button version will work better.

User avatar
Gral.Sturnn
Posts: 1033
Joined: Tue Feb 13, 2018 11:29 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Gral.Sturnn » Wed Jul 18, 2018 10:19 pm

A single button to overview everything sounds just like perfect
~Gral.Sturnn

User avatar
LordOfAles
Posts: 3496
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer"

Post by LordOfAles » Wed Jul 18, 2018 10:54 pm

If button then this would be perfect.
Fear not death, for it is a path we all must take. May the Emperor guide you to the right way.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Thu Jul 19, 2018 11:32 pm

the first version is uos 20.

please tell me flaws u have found
i know these problems:
- wrong layer: can overlap other unit
- multi tile images look bad (like in mapeditor button)

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer"

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 5:49 am

I made a change:
the bubbles are shown only if you have a factory building selected.

so at this point we have:
- a button to turn on/off bubbles on factories if a factory selected
- a setting in settings to make the button default state (on/off)
- if the feature is ON, AND you have at least one factory selected than you will see the productions of all of your factories in these bubbles.


what do u think?

also QUESTION: should this feature be ON by default in settings?

uos 20

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 7:47 am

also i would like to put in an indication on the bubble that shows the turns left.
any suggestions?

ideas
- putting tiny number on it
- putting dots showing turnsleft value

User avatar
LordOfAles
Posts: 3496
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by LordOfAles » Sun Jul 22, 2018 9:15 am

I don't think that is really neccessary. Those 3 dots in left corner are enough for me.
Fear not death, for it is a path we all must take. May the Emperor guide you to the right way.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 3:26 pm

LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Sun Jul 22, 2018 7:14 pm

ok i made a numbering, how is it?


uos 20
Attachments
numbering.jpg
numbering.jpg (45.08 KiB) Viewed 1344 times

User avatar
Gral.Sturnn
Posts: 1033
Joined: Tue Feb 13, 2018 11:29 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Gral.Sturnn » Sun Jul 22, 2018 8:44 pm

Very good!!!
~Gral.Sturnn

User avatar
LordOfAles
Posts: 3496
Joined: Tue Jul 18, 2017 12:27 pm
Location: Montenegro

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by LordOfAles » Sun Jul 22, 2018 9:06 pm

Stratego (dev) wrote:
Sun Jul 22, 2018 3:26 pm
LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?
I misunderstood. I thought you were talking about turns left for gem rewards.
Fear not death, for it is a path we all must take. May the Emperor guide you to the right way.

tamtam12345
Posts: 569
Joined: Wed Mar 30, 2016 8:41 am

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by tamtam12345 » Mon Jul 23, 2018 6:41 am

I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Mon Jul 23, 2018 7:34 am

tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
no
tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .
how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"

tamtam12345
Posts: 569
Joined: Wed Mar 30, 2016 8:41 am

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by tamtam12345 » Mon Jul 23, 2018 9:50 am

Stratego (dev) wrote:
Mon Jul 23, 2018 7:34 am

how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"
Random Game ->open a new game with three humans.

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 8639
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Mon Jul 23, 2018 8:58 pm

you mean HOTSEAT game than, dont u?

Post Reply

Return to “Gameplay & UI”