Page 1 of 1

Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Wed Jun 27, 2018 6:24 pm
by Stratego (dev)
Problem: most of time i have to click tru TCs and chekck what they are producing because (espec. in multip. games) i forgot what was my strategy of productions.

Idea: making a button that i press, all TCs and factories will have a bubble on them showing the current and next production (if differ), maybe the turnsleft too maybe with dots or something.

Idea2: same appearance, but activates not on a button press but all time you click on a factory it will show the bubble on all factories for 1 sec or so.

(there was aa similar topic "Global production menu", but that is totally new "window".)


what do u think? or u have better idea?

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jun 27, 2018 6:45 pm
by makazuwr32
hm. need to see ingame how this must look. i personally can't decide which is better.

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jun 27, 2018 7:39 pm
by Stratego (dev)
mybe we could draw a sketch how it should look.

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jun 27, 2018 9:42 pm
by godOfKings
In 1st idea May b the production box is shown on a caption bubble that appears above the factories wen the button is pressed, I think it is good idea, it will look kind of like how a pointer is indicated in Google map, but larger to include the production box

Re: Production overview "layer"

Posted: Thu Jun 28, 2018 1:34 am
by Stratego (dev)
ok, can u make a image sample so we see how to make it look like?

Re: Production overview "layer"

Posted: Thu Jun 28, 2018 2:52 am
by COOLguy
idea 2 would get annoying. I only want to see it sometimes, not every time I tap

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jul 18, 2018 9:02 pm
by Stratego (dev)
my idea for appearance

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jul 18, 2018 9:10 pm
by LordOfAles
So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jul 18, 2018 9:20 pm
by Stratego (dev)
LordOfAles wrote:
Wed Jul 18, 2018 9:10 pm
So do we need to tap a TC to see everything or there will be a button for that.
i think the button version will work better.

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jul 18, 2018 10:19 pm
by Gral.Sturnn
A single button to overview everything sounds just like perfect

Re: Production overview "layer"

Posted: Wed Jul 18, 2018 10:54 pm
by LordOfAles
If button then this would be perfect.

Re: Production overview "layer"

Posted: Thu Jul 19, 2018 11:32 pm
by Stratego (dev)
the first version is uos 20.

please tell me flaws u have found
i know these problems:
- wrong layer: can overlap other unit
- multi tile images look bad (like in mapeditor button)

Re: Production overview "layer"

Posted: Sun Jul 22, 2018 5:49 am
by Stratego (dev)
I made a change:
the bubbles are shown only if you have a factory building selected.

so at this point we have:
- a button to turn on/off bubbles on factories if a factory selected
- a setting in settings to make the button default state (on/off)
- if the feature is ON, AND you have at least one factory selected than you will see the productions of all of your factories in these bubbles.


what do u think?

also QUESTION: should this feature be ON by default in settings?

uos 20

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 7:47 am
by Stratego (dev)
also i would like to put in an indication on the bubble that shows the turns left.
any suggestions?

ideas
- putting tiny number on it
- putting dots showing turnsleft value

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 9:15 am
by LordOfAles
I don't think that is really neccessary. Those 3 dots in left corner are enough for me.

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 3:26 pm
by Stratego (dev)
LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 7:14 pm
by Stratego (dev)
ok i made a numbering, how is it?


uos 20

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 8:44 pm
by Gral.Sturnn
Very good!!!

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Sun Jul 22, 2018 9:06 pm
by LordOfAles
Stratego (dev) wrote:
Sun Jul 22, 2018 3:26 pm
LordOfAles wrote:
Sun Jul 22, 2018 9:15 am
I don't think that is really neccessary.
What do u refer to with "that"?

Dots: you mean the dots ide i wrote? Or are there dots already somewhere?
I misunderstood. I thought you were talking about turns left for gem rewards.

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Mon Jul 23, 2018 6:41 am
by tamtam12345
I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Mon Jul 23, 2018 7:34 am
by Stratego (dev)
tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
1. If I have "writing" tech, can I see my partner's productions?
no
tamtam12345 wrote:
Mon Jul 23, 2018 6:41 am
I have some questions.
2. In ramdom map option, if you don't produce anything in town, enemy can see the "!" In that layer .
how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Mon Jul 23, 2018 9:50 am
by tamtam12345
Stratego (dev) wrote:
Mon Jul 23, 2018 7:34 am

how to reproduce this? (i see no enemy towns being !-ed) or this ment to be the question? if so answer is: no, it should not show "!"
Random Game ->open a new game with three humans.

Re: Production overview "layer" IMPLEMENTED

Posted: Mon Jul 23, 2018 8:58 pm
by Stratego (dev)
you mean HOTSEAT game than, dont u?